Fotoserie: Södermalm Runt

Att gå omkring på Södermalm har jag alltid gillat, framför allt området kring Tantolunden. En del av det har och göra med min skoltid där jag under ett år gick i skolan i en liten kontorslokal vid Hornstull. Rasterna spenderades ofta ute i Tanto och jag har kvar min positiva inställning om platsen trots att alla minnen därifrån inte är av det bästa slaget. Det gäller andra delar av Södermalm också som området kring Eriksdal där simhallen både bjuder på nostalgi och numera även simträning.

Att gå på promenad eller fotografera på Södermalm är givetvis något jag gör relativt ofta. Min vanligaste promenadväg är mellan Skanstull och Hornstull, en trevlig liten strandväg som allt som oftast bjuder på saker värda att se men efter att jag slutfört Kungsholmen runt började tankarna om att jag borde försöka Södermalm Runt. Jag var inte övertygad om att detta var något jag faktiskt skulle klara av – jag gillar att promenera men då liksom nu har jag behov av att vara i bättre fysiskt skick. Så jag bestämde att det gick bli en utmaning till mig själv.

Sagt och gjort. Den 23 Maj 2021 tog jag min telefon, hörlurar och kamera ut till Hornstull. Tanken var att jag skulle ta mig så långt som till båten tillbaka till Lidingö eller i bästa fall Slussen men det slutade med en promenad runt hela Södermalm, mycket tack vare att slutsträckan var så pass platt. Det visade sig också inte vara alltför mycket längre än Kungsholmen Runt och enklare eftersom vägen saknade några knepiga bergsvägar.