Fotoserie: Kungsholmen Runt

Jag har inte alltid gillat att promenera. Faktum är att det är den sorts motion jag en gång i tiden avskydde mest, till och med när en hund var inblandad men just det är en annan historia. Min åsikt om det hela har i alla händelser ändrats sedan jag var en liten parvel. Nu för tiden gillar jag att promenera förutsatt att det inte är för kallt ute. När våren kommer brukar jag också ta längre promenader där jag har med mig musik eller ljudbok samt min kamera eller gott sällskap. Det var ett sådant gott sällskap som introducerade mig till Appen Runkeeper. Appen gör någonting synnerligen enkelt, den registrerar vart du gått eller sprungit samt visar ut sträckan på en karta. Poängen är att du kan både se vart du gått och tävla med dig själv.

Sagt och gjort, jag bestämde mig tidigt för att appen skulle vara ett verktyg att utmana mig själv med. Jag skulle ta långa promenader och gärna kombinera dem med fotografering. Det första testet av konceptet var Kungsholmen runt, en sträcka på nästan exakt en mil. Det är inte en komplicerad sträcka med ett enda undantag – klippvägen i Fredhäll – och den bjuder på mycket att fotografera längst med vägen. Så från Centralstationen och tillbaka via Kungsholmens kustvägar kommer bilder från en promenad en sommardag.

Kommentera