Utställning: Se upp för Tåg!

Det finns en sak som alla som träffat Jonathan som barn kommer ihåg. Förutom det där att han skulle bli allforskare, menar jag. Och det var allt man snubblade på. I hela lägenheten. Utan undantag. Och när du väl snubblat så var man försiktig med vart man tog emot någonstans. Allting Jonathan brydde sig om som barn var tåg. Åka tåg, köra Brio- och Märklintåg, affischer på tåg, se på tåg och titta i tågkataloger och böcker. Till och med några av familjeutflykterna var framsynta nog att se själva resan som målet med utflykten då Jonathan med förälder åkte till de olika ändstationerna för att där se hur det såg ut.

Även om andra sysselsättningar och hobbys beblandats med tågen genom åren finns fortfarande den barnsliga känslan inför tågen kvar, och framför allt erbjöd Lidingöbanan en viss mystik genom åren då Jonathan bodde i Bromma. Det var nämligen det enda tåg som aldrig åktes till sin slutdestination. Så nu när Jonathan bor på Lidingö var det bara naturligt att det gamla intresset får tågen skulle kombineras med en av hans stora passioner i livet; Fotografering.

Som hans farväl till Lidingöbanans gamla, vackra vagnar och den naturskönhet som präglar banan visar han nu sin senaste utställning; ”Se upp för tåg – En fotoutställning om Lidingöbanan”.


Utställningen hängde på Lidingö Stadshus under Sommaren 2013

Lidingöbron i Kvällsljus
Vinterlandskap
Vagn i Vinkel
Talluddens Station
Käppala Station
Förarhytt
Ropsten
Inne under Natten
AGA Station
Kvällsankomst
Pensionärer
Lidingöbron i Kontrast

Kommentera